Kontantinsats eller inte?

Bildkälla: https://www.designmeubels.nl/blog/minotti-andersen/

 

I SAMARBETE MED BLANCOLÅNA

 

Godmorgon älsklingar, 😊

 

Idag är det fullt upp på schemat, tvättid fanns det ju inte som jag skrev om igår .. Har insett att man ser ut som sju svåra år när man jobbar hemma, som en vikarierande bibliotekarie med sömbrist .. men men .. Ska hälla i mig kaffe och sätta fart att jobba. Men något jag känner är att jag har skrivit mycket om olika lån och försäkringar på sistone och vet ni varför? För idag får man inte lära sig detta i skolan. Unga vet inte idag vad allt detta innebär och då känner jag att någon måste gå ut med den informationen som ändå har en räckvidd på sin sociala plattform. Idag ska jag reda ut begreppet blancolån. 🤓

 

Vad är då ett blancolån? 🤔

 

Ett blancolån är ett lån som kan tas hos en långivare när det saknas en kontantinsats till ett bostadsköp. Blancolån är ett lån utan säkerhet, du behöver alltså inte pantsätta din befintliga bostad eller bil. Ett blancolån kan därför vara en lösning för dig som vill köpa bostad men som inte lyckats spara ihop till hela kontantinsatsen, eller när ekonomin inte går ihop och du inte har möjligheten till ett vanligt hypotekslån. Som med alla lån är det viktigt att sköta sin avbetalningsplan för att undvika betalningsanmärkningar. Gör alltid en kalkyl på din ekonomi och dina utgifter, detta kan göras hos de flesta banker. Hos Blancolåna kan du få hjälp med att räkna ut månadskostnaden för ditt blancolån och jämföra lån hos olika långivare.

 

Jag hoppas att ni har blivit lite klokare på området – att ta lån och vad det innebär. Kan ni undvika blancolån ska ni självklart göra det men jag vill informera er om att det finns. Den skönaste känslan är väl ändå att ha varit duktig och stolt över att ha sparat ihop de antal 100-tusen kronor som krävs för att köpa din alldeles egna bostad.

 

Ha en underbar dag i höstsolen, nu ska jag jobba vidare med det hemliga och galet roliga projektet vi har på jobbet! 😘

Leave a reply