Hur går en hårtransplantation till?

 

I BETALT SAMARBETE MED AKACIA MEDICAL

 

Många idag lider av håravfall och det kan vara ett väldigt känsligt ämne att ta upp. Det är något som både män och kvinnor lider av. Det finns så många orsaker till håravfall, ärftlighet, sjukdomar, mediciner, graviditet, hormoner som spökar osv. Det fantastiska är att tekniken har gått fram något otroligt och det finns många olika alternativ för att få tillbaka håret. Akacia Medical ligger i Alvik i Stockholm. Kliniken har genomfört flest hårtransplantationer i Sverige sedan starten 2011. De är även med i ISHRS som är international society of hair restoration surgery samt att du som patient erhåller garanti för din behandling och kan delbetala din hårtransplantation. Lyssna på del 1 av Alexander D'Rossos historia.

 

Hur går det till?

Akacia Medical använder sig av metoden FUE. Detta står för Follicular Unit Extraction som förenklat sätt betyder att man genom behandlingen avlägsnar enskilda hårsäckar från givarområdet. Finns det inte tillräckligt mycket hårsäckar i givarområdet som oftast är bakhuvudet kan man ta hårsäckarna från andra delar av kroppen. Fördelar med denna metod är att transplantationen görs manuellt med micro-verktyg, till och med det minst som finns på marknaden. Läkningstiden är kortare än vid andra metoder och du får inga ärr efter läkning. Något som även låter helg galet men som är sant är att Akacia Medical kan transplantera upp till 3500 hårsäckar vid en behandling.

 

Läs mer om hårtransplantationer på Akacia Medicals hemsida, även otroligt intressant att läsa, samt vad som är skillnaden mellan män och kvinnors håravfall och hur metoden fungerar för de olika könen!

 

Priserna för behandlingen enligt FUE-metoden varierar beroende på antalet hårsäckar, priset börjar på 29 000 :- för 1000 hårsäckar. Känner du att detta är något som är intressant för dig kan du skicka in en intresseanmälan på deras hemsida och då boka in en konsultation för en hårtransplantation i Stockholm. Du kan även kika på mängder av före- och efterbilder i deras galleri. Klinikens snitt betyg hos Reco är även 4,9 av 5 baserat på 51 omdömen från riktiga kunder.

 

Nu ska jag sova, hoppas ni får en superfin dag imorgon, jobb och full rulle står på schemat, ska även försöka få till en tvättid om det finns några lediga! 😘

Comments
Jennie

Comment posted

Verkligen intressant! Bra information!

Svar: kul att du tycker det! :) så viktigt ämne!
Elin Cecilia - Skönhet & Hälsa

Leave a reply