Toscana - reseguide.

 
*Reklam för Travel2
 

Hej på er, 😍

 

Har ni också ett magiskt soligt fredagsväder? 

Nu när solens strålar värmer och man tar den första kaffet i solen blir man ju extra sugen på att hoppa på ett plan till varmare breddgrader, eller hur? Det kan inte bara vara jag. Förra sommaren blev det en tur dit palmerna bor och havet är extra salt men på något sätt söker vi den romantiska resan nu och har varit inne på Italien. Vackra landskap, vingårdar, härliga miljöer. Bara att höra namn som Florens i Toscana så ser man magiska bilder framför sig. Hela Toscana som region bjuder in till både historiska upplevelser, härlig shopping och njutbarheter i mat och dryck.

 

I en annan del av Toscana ligger Siena och Piazza del Campo, något som förmodligen ringer igenkännande i mångas öron. Detta torg uppkom under medeltiden och är snäckformat. Det är en plats för evenemang, så som hästkapplöpningar, tjurfäktningar och parader av olika slag. 

 

 

För den shoppingsugna finns i Toscana marknader för shopping och mat. Handla lokalt och pruta ner priser och känn dig som en riktig turist. Skinn och läder är något att satsa på och utöver marknader finns här flera butiker som följer modetrender slaviskt. Trots den Toscanska landsbygden finns i regionen många högklassiga och eleganta butiker för den modemedvetna besökaren.

 

 
 

Har ni varit i Toscana? Vilka är era bästa tips? Är ni också intresserade av Toscana? Kika in här i den länkade reseguiden om Toscana.

 

Nu ska jag ta med ett glas vin och drömma mig bort till varmare breddgrader. Imorgon står fönstershopping till det nya huset och packning på schemat eventuellt även en biltvätt om vädret blir fint. Skulle ju faktiskt vara härligt att sitta ute och njuta lite av vädret också. Ha en fantastisk fredag och njut av helgen!

 

Puss och kram! 💕

Leave a reply