Möte och bolån.

 

I SAMARBETE MED SVERIGEKREDIT

Godkväll alla fina,

Idag har jag haft en ledig dag, jobbade igår och sedan var det jobbmöte och middag i Uppsala och eftersom jag troligtvis har kristallsjukan så körde Danne mig enda till Uppsala då jag inte ska köra bil med yrsel. Ikväll var vi och åt middag hos mamma och pappa och på tv hos dom var det något program om att köpa lägenheter, visserligen i andra länder men är ni många där ute (vilket jag förmodar) som tycker att det är en ren djungel med bolån? 😯

Namnet är inte jätterelevant för det ämne jag vill prata om men hos Sverigekredit kan du jämföra bolån och räntor hos flera olika långivare i Sverige. Men det är såklart inte allt - du får även en guide sidan genom kring hur du ska tänka kring ett bostadsköp, vad är en kontantinsats? Kan man långa till den osv? Vilken är något som borde ingå i dagens undervisning på gymnasiet, håller ni inte med om det? Det är en smart sida för unga som är nya på bostadsmarknaden och som får svar på de vanligaste frågorna utförligt och tydligt. Sidan i sig riktar sig främst till de privatpersoner som vill sänka sina kostnader dör lån och räntor för att få en bättre koll på sin privata ekonomi. Allt blir en ond cirkel idag, det tar längre tid för unga att komma ut på arbetsmarknaden med heltidsjobb och att få fasta tjänster vilket gör att det tar betydligt längre tid än för 20 år sedan att spara ihop till en kontant insats som ändå måste vara på 15% av bolånets värde. Idag kan en lägenhet kosta 3 000 000 kronor då ska du ha sparat ihop ungefär 445 000 kronor, det tar ett bra tag om man är ensam, ung och inte har världens bästa lön vilket man inte får som ung idag. Hur ser ni på det här?

Hur som helst är det bra att då och då se över sina lån på samma sätt som man kan göra med sina elräkningar för att jämföra lite priser, självklart vill man göra att man får så bra och förmånliga avtal som är möjligt, eller hur? Du fyller enkelt i bostadens pris, kalkylen räknar ut ditt lånebelopp och din kontantinstans som krävs för att genomföra bostadsköpet. Sedan följer erbjudanden från banker där du kan läsa dig till vad som passar just dig bäst och vad som är mest förmånligt för dig just nu!

Nu ska jag kolla på en film och sedan sova tror jag, hoppas ni har haft en fin fredag! 💕

Leave a reply