Är du på jobbjakt?

 

I SAMARBETE MED CV MALLEN 

Är du ute på jobbjakt? Eller får du kanske inte den respons du önskar på dina ansökningar? Det kan helt enkelt vara så att ditt CV eller personliga brev inte är helt optimerat eller anpassat efter dig på rätt sätt. Med CV-mallen.se kan du ladda ner otroligt många mallar för både CV och personliga brev, dels för att se exempel på hur du kan bygga upp ditt CV eller på tips om punkter som du kanske saknar på ditt befintliga CV. Hur många anställningar bör man ha med? Vilka utbildningar ska man ta med? Jag hittade till exempel en mall för CV där man under den del där man skriver sina tidigare anställningar endast skrivit de fyra senaste anställningarna och sedan avslutat med övriga anställningar och där under endast skrivit befattning. Det tyckte jag var väldigt smart då det kortar ner CVet väldigt mycket och kan göra det estetiskt rörigt. Något annat som blivit allt vanligare vid ansökningar är att infoga ett foto av sig själv i sitt CV eller personliga brev. Jag personligen tycker att man ska infoga fotot i sitt personliga brev då det blir mer personligt och det faktiskt är riktigt till rekryteringsansvarig eller annan på det företag man söker arbete på.

 

Vad gäller det personliga brevet så finns även där på CV-mallen.se ofantligt många designer och exempel på utformning av det personliga brevet. Det är alltså inte bara mallar utan faktiska ”ansökningar” ni ser vilket gör att ni kan få bättre inblick i hur man kan formulera sitt personliga brev. Många verkar, i alla fall enligt min uppfattning, tycka att det är det personliga brevet som är det svåra att skriva. Det ska ju även anpassas utefter det arbete man söker. Jag tror att det lyser igenom ganska tydligt om du har en egen standard mall där du lyfter fram dina egenskaper bara. Det ska vara väl anpassat efter tjänsten och huruvida dina tidigare erfarenheter och egenskaper matchar med de som står i ansökan vilket gör att du förklarar för arbetsgivare varför just du passar för denna tjänst.

 

På sidan kan du även göra ett personlighetstest för att lära dig lite mer om dig själv och dina personliga egenskaper vilket kan vara väl användbart när du ska skriva ditt CV eller personliga brev. Som pricken över i:et har sidan självklart en jobbsökningsdel. En riktig allt i ett sida helt enkelt. Det är förmodligen en av anledningarna till att företaget på kort tid har vuxit och blivit störst på digitala CV:n och sidan besöks dagligen av tusentals användare, den är även Sveriges mest avancerade sida för bygge av digitalt CV och personligt brev.

 

Tjänsten är gratis men vill du spara ner dina digitala CV:n och personliga brev, ta bort företagets logga eller se statistik över nedladdningar kan du bli medlem via knappen registrering eller om du istället vill läsa mer om vad som ingår i de olika premiumpaketen i så fall klicka du på priser istället! Jag tycker att den här sidan är toppen, den är nog förmodligen till väldigt stor hjälp för många som upplever det här som ett problem, det kan ju faktiskt vara så också att någon till exempel har en diagnos så som dyslexi eller så då kan färdiga mallar vara väldigt bra att endast skriva om! Det är faktiskt superenkelt!

 

Har du laddat ner någon mall för CV eller personligt brev en gång? Var det till hjälp? Har dessa egen redigerade mallar för CV eller personligt brev gett dig arbete? Dela gärna med er av era egna erfarenheter gällande detta bland kommentarerna!

 

Ha en fortsatt fin kväll! 💕