Älskade ysl.

 
Direktlänkar: Blush radiance 04, 445kr // La laque couture 10 fuchsia neo-classic & 18 bleu majorelle250kr // Rouge volupte shine pink in devotion, 240kr // Mascara volume effet faux cils baby doll, 335kr
 
Jag skrev igår att jag skulle göra ett hyllningsinlägg till ysl men jag skulle vilja berätta varför jag väljer dyra märken framför billiga, jag köper också självklart billigt smink men det är sååå stor skillnad i kvalitet och hållbarhet. Smink är en förbrukningsvara, därför kan många se det som att det är bättre än mer billigt eftersom det går åt. Dyrt smink behöver absolut inte vara bättre än billigt smink men - har ni tänkt på hur ögonskuggan kletar ihop sig och bildar ett streck på ögonlocket, eller hur läppstiftet har en tendens att hamna utanför efter ett tag eller om inte annat hur många gånger du måste bättra på det om dagen och att många billigare märken faktiskt torkar ut läpparna? Eller när mascaran smular och du får in smulor i ögat som svider som eld? Jag ljuger inte när jag säger att mitt pink in devotion sitter på läpparna nästan hela dagen, trots mat och dryck, och ja, självklart behöver du dutta på lite extra eftermåltid men endast vid "öppningen av munnen" och ej vid kanterna där andra märken har en tendens att försvinna helt vid mat och dryck. H&m's nagellack är lika snabbtorkande som ysl's nagellack men när du diskat visst har h&m's lack flagnat? Ysl, flagnar, men inte lika fort.
 
Jag kommer säkert få kommentarer till detta inlägg om att det är en bra bas som är grunden till makeup och att billigt smink är minst lika bra som dyrt. Självklart är det en personlig åsikt och man ska ta det man själv gillar. Men jag har extra känslig hy och blir lätt torr och röd, därför vill jag ha clinique som bas när jag väl använder foundation och basmakeup vilken även är väldigt sällan som jag gör, därav skulle inte en h&m ögonskugga ligga kvar utan en grundlig bas. Men jag behöver ingen primer eller bas vid dyrare märken för det är så mycket bättre kvalitet. Och det är vad jag tycker och jag vill heller inte ha fyra kg smink i ansiktet för det är sällan som det håller hela dagen och jag har hellre mascara, bronzingpuder, läppstift som sitter hela dagen utan att min hud ser torr eler fnasig ut, plus att jag vill låta min hud andas! 
 
Vad har ni för åsikter kring detta? Dela gärna med er av åsikter, märken, tips på produkter som ni använder och trivs med, samt er hudtyp!