Inreda matplatsen.

I SAMARBETE MED WEGOT

Jag längtar verkligen till dagen då vi köper hus, alternativt har en större lägenhet men ett hus är ju drömmen! Men det tar ju längre tid att kunna köpa ett hus, så är det ju, speciellt här i Stockholm. Men jag längtar verkligen efter att få inreda en stor matplats, ett långt bord med mysiga och bekväma stolar där vi kan hålla mysiga middagar med familj och vänner och även fira högtider! Ett stort bord helt enkelt där alla får plats! Det optimala vore ju ett antikt jättestort bord i mörkt trä med blåa sammetsstolar till där vi kan behålla den moderna känslan men ändå återanvända något gammalt, lite industri med en modern touch helt enkelt. Alternativt ett stort betongbord med smides ben!

Samtidigt är det ju så otroligt praktiskt med enkla färger, det gör allt stilrent, eller hur? Så ett vitt eller svart bord (som vi har idag) är ju egentligen det allra mest praktiska! Sedan så gillar jag även hur enkelt det blir att dekorera när man håller färgskalan rätt enkel. Det är så lätt att piffa upp med blommor, underlägg, tavlor på väggarna kring matplatsen och snygga tidningar eller coffee table books med mera på bordet. Gäller det stolar så kan man ju alltid hänga över en snygg pläd eller varför inte någon kudde, det ska ju även vara en mysig plats och inte enbart praktiskt!

Jag har kikat runt lite och varit på jakt efter inspiration till framtida köksmöbler då detta även är ett av mina stora fritidsintressen. Jag landade hos wegot och har hittat dessa matgrupper där både bort och stolar fallit mig i smak. Dock är borden inte efter önskemålen men tillsammans blev det väldigt snygga matgrupper, vad tycker ni? Den första bilden har mysiga blåa stolar, ej i sammet men jag gillar tyget, modellen och gulddetaljerna på stolarna! Den andra bilden har väldigt snarlika stolar mot vad vi har nu! 

 
Vilket set är er favorit? Hur har ni det hemma? Stort eller litet? Berätta gärna! 
 
Leave a reply