Den store guiden inför black friday 2018.

I SAMARBETE MED THE BLACK FRIDAY

Jag tänkte styra upp en ordentlig guide till alla er shoppingfantaster där ute! Hur bra låter inte det? 😍

Men först lite historia, vet ni föreseten vart just begreppet eller ska vi kalla det fenomenet – black Friday kommer ifrån? I grund och botten kommer själva begreppet från USA och Philadelphia där begreppet ”back in black” myntades första gången någon gång före 1961 där begreppet då hade en betydelse för när företagen i bokföringen kunde se att året kommer att gå med vinst och inte ge ”röda siffror”. Dagen infaller även dagen efter thanksgiving som är den fjärde torsdagen i november. I USA är det landets största shopping- och rea dag. Efter black friday infaller måndagen veckan som kommer efter med den så kallade Cyber monday dagen, dessa stora shoppingdagar markerar starten på julhandeln och redan då börjar många amerikaner att shoppa julklappar och julpynta! Då thanksgiving ofta innebär en resa för att besöka familjen och släkten arbetar man inte på denna fredag så därför kan man ägna sig åt shopping för hela slanten denna dag!

Hur kar detta fenomen tagit sig till oss i norden då? Traditionen i sig har inte haft något fäste i Sverige fören 2013 då flertalet svenska butikskedjor och e-butiker uppmärksammade dagen med specialerbjudanden! År 2014 hade över 45 butiker meddelat att de skulle uppmärksamma dagen med erbjudanden och den stora betalningsleverantören DIBS Payment Services fick preliminärsiffror som visade på en ökad näthandel med hela 50% från föregående år. Nu är ökningen ännu större då fler butiker har nappat på detta! Hur galet är inte detta? 🤗 

Nu ska vi se vart vi kan hitta de bästa black Friday erbjudandena, tillsammans med the black Friday hemsidan sammanställer jag de bästa butikerna jag gillar och om de har erbjudanden denna specifika dag! 

 Kategorier och butiker som har erbjudanden under black Friday 23 november:

❤ Inredning: 

Confident living

Room99

Åhléns

 

❤ Julklappstips:

Coolstuff

Getpersonal

Upplevelse

Coolshop

Bagaren och kocken

CDON

svenskt kosttilskott

Sportamore

Klockia

 

❤ Leksaker:

Bamba

Stor och liten

Lekmer

Leksakscity

 

❤ Kläder:

Gina tricot

Nelly

Stylepit

Wakakuu

Brothers

Indiska

Bubbleroom

Lindex

 

❤ Tv och elektronik:

Elgiganten

Net on net

Media Market

Teknikmagasinet

Spelexperten

 

Ja, ni ser ju hur manga butiker det är, detta är bara ett litet urval och ni kan se alla butiker som erbjuder rabatt under black Friday via länken här nedan! Sidorna uppdateras så fort information om rabatter under black Friday blir kända!

Har ni planerat något särskilt fynd under denna dag? 💕

Leave a reply