Har du vaccinerat dig?

I SAMARBETE MED SVEA VACCIN

Det här med vaccin hörrni, hur ser ni på det? Speciellt nu i influensa tider .. Det har ju skrivits en del om att vaccinet tagit slut på en del ställen och att det inte ens räckt till riskgrupperna? Vilket verkligen inte är okej om ni frågar mig, det borde varit uträknat via journaler innan hur stort del av befolkningen som befann sig i riskgrupperna och utifrån det borde man ha kunnat räkna ut hur många som inte befann sig i riskgruppen som vaccinet skulle räcka till. Det ska ju vara en självklarhet att de i riskgrupper och äldre får vaccinet tycker jag. Hur som helst så har jag själv vaccinerat mig mot hepatit inför resor och så vidare hos Svea Vaccin och nu i somras tog vi här hemma även TBE vaccinet, dels eftersom vi är ute på landet en del och dels eftersom vi har skaffat Theo (vår vovve) som är överallt och ingenstans och man vet aldrig vad som sätter sig i pälsen. Freja (vår katt) är ju innekatt så hon har ju knappast något på sig, tack och lov!

Jag och min familj tog även vaccinet mot svininfluensan när det var sådan hets kring det för ett par år sedan, kommer ni ihåg det? Dock har man ju läst om alla möjliga sjukt obehagliga biverkningar efter det, bland annat narkolepsi och annat obehagligt. Fy, alltså vad mycket skit det finns rent ut sagt!

Men, jag tycker svea vaccin är bra överlag, det är sällan väntetider och drop-in varianten den har tycker jag är toppen! Speciellt då det är möjligt att gå och ta en spruta vaccin på lunchen på jobbet eller så, det här med drop-in vaccin gör allt så mycket mer flexibelt överlag så tumme upp för detta! 🙌 

Vad tycker ni? Har ni vaccinerat er mot något? Tänker då nu i vuxen ålder och inte på alla obligatoriska barnvaccin! 💕

Leave a reply