ELIN CECILIA

Beauty & Fashion

Grymt tips till er företagare där ute.

Bild: saraelmanparis.tumblr.com
 

I SAMARBETE MED DIGITAL ÅRSREDOVISNING 

Godkväll kompisar, 😘

Ni som har eget företag eller ansvarat för detta område på ert jobb vet hur jobbigt det är när det kommer till årsredovisning och bokslut och allt sådan tråkigt jobb eller hur? Men jag tänkte tipsa er om, eller som något ni kan lägga fram som förslag på jobbet kanske – digitala årsredovisningen, det är en tjänst som är gratis att använda enda fram till du väljer att skriva ut din redovisning. Du kan göra din eller ditt arbetes årsredovisning helt digitalt och sedan bara skriva ut och skicka in till bolagsverket, detta kan du givetvis även göra digital det med. Detta är ett enkelt, tryggt och prisvärt sätt för ett aktiebolag att göra årsredovisningen digital! Programmet du kommer att använda dig av följer alla lagar och regler till 100 %. Du laddar helt enkelt bara upp din bokföring och följer guiden så är det klart! Med detta kan du spara både tid och energi och även får mer tid över till annat! Hur smart är inte det? 

Jag kommer ihåg bara när jag hade mitt företag hur jobbigt jag tyckte, trots hjälp från min pappa, jag tyckte det var med bokföringen, det var så himla tråkigt alltså och det var bara massa siffror överallt, nej usch! Även om jag verkligen saknar allt som hade med företaget att göra och att det var något som jag hade byggt upp själv så var pappersarbetet inte kul alltså. Men någon dag väldigt snart kanske jag tar upp det igen, för gud så kul jag hade! 

Jag har därför en fråga till er – till er då som har eget företag – hur gör ni med detta tråkiga pappersarbete? Gör ni det själva eller tar ni hjälp av någon nära som kanske kan detta eller tar ni in en revisor? 🤳

Harmoni inombords.

Bild: Femina.se
 

I SAMARBETE MED DYNAMIC CODE

DNA-tester, hur coolt är inte det? Det känns lite som att FBI har flugit in till Sverige och kommer hem till en och topsar en på kindens insida och sedan får man massa svar om sin kropp!  Nja, riktigt så går det ju inte till men tanken är kul. Jag tycker att det är suveränt att man kan göra DNA-test hemma eller ja, självtester kan vi kalla det som visar om du är laktos intolerant exempelvis eller annat. Sådana test eller som tester som visar om du bär anlag för övervikt eller din klassificering av muskelegenskaper tycker jag är otroligt intressanta och bra men det här med att få reda på om man bär på en GEN av någon viss sjukdom är verkligen inget jag skulle vilja ta reda på. Det skulle kännas som att man levde på lånad tid, visst det gör vi alla men ni förstår hur jag menar. Självklart kan detta vara bra i vissa avseenden, kanske exempelvis vad gäller diabetes eller liknande men mot andra sjukdomar nja. Att man bär på en GEN betyder ju inte att man kommer att utveckla en sjukdom men risken finns, det är inget i alla fall jag skulle vilja gå omkring och fundera på det skulle ju leda till hypokondri i allra högsta grad! Eller hur ser ni på detta? Dynamic codes tester är 99,5% säkra och du genomför testet själv hemma och skickar sedan in tester för analys därefter får du hem ditt testresultat!

Hur som helst så är jag bra sugen på att ta reda på mer om min muskelmassa, man känner ju som sagt sin kropp och så vidare men att få det svart på vitt på ett papper skulle vara rätt så coolt. Det är lika fascinerande tycker jag som de här man kan gå och göra, vart vet jag inte exakt. Men ni vet när man mäter kroppsfett och annat i procent, tänk vad tekniken har utvecklats! Nja, jag behöver harmoni inombords så jag håller mig till tester som känns relevanta och som påverkar mig i nuet! 😊

Vad tänker ni kring detta? 

Har du vaccinerat dig?

I SAMARBETE MED SVEA VACCIN

Det här med vaccin hörrni, hur ser ni på det? Speciellt nu i influensa tider .. Det har ju skrivits en del om att vaccinet tagit slut på en del ställen och att det inte ens räckt till riskgrupperna? Vilket verkligen inte är okej om ni frågar mig, det borde varit uträknat via journaler innan hur stort del av befolkningen som befann sig i riskgrupperna och utifrån det borde man ha kunnat räkna ut hur många som inte befann sig i riskgruppen som vaccinet skulle räcka till. Det ska ju vara en självklarhet att de i riskgrupper och äldre får vaccinet tycker jag. Hur som helst så har jag själv vaccinerat mig mot hepatit inför resor och så vidare hos Svea Vaccin och nu i somras tog vi här hemma även TBE vaccinet, dels eftersom vi är ute på landet en del och dels eftersom vi har skaffat Theo (vår vovve) som är överallt och ingenstans och man vet aldrig vad som sätter sig i pälsen. Freja (vår katt) är ju innekatt så hon har ju knappast något på sig, tack och lov!

Jag och min familj tog även vaccinet mot svininfluensan när det var sådan hets kring det för ett par år sedan, kommer ni ihåg det? Dock har man ju läst om alla möjliga sjukt obehagliga biverkningar efter det, bland annat narkolepsi och annat obehagligt. Fy, alltså vad mycket skit det finns rent ut sagt!

Men, jag tycker svea vaccin är bra överlag, det är sällan väntetider och drop-in varianten den har tycker jag är toppen! Speciellt då det är möjligt att gå och ta en spruta vaccin på lunchen på jobbet eller så, det här med drop-in vaccin gör allt så mycket mer flexibelt överlag så tumme upp för detta! 🙌 

Vad tycker ni? Har ni vaccinerat er mot något? Tänker då nu i vuxen ålder och inte på alla obligatoriska barnvaccin! 💕