ELIN CECILIA

Beauty & Fashion

Inspiration till förlovningsringar.

I SAMARBETE MED VANBRUUN
 
Jag tänkte tipsa lite om förlovningsringar, jag har tidigare skrivit om vigselringar och tänkte nu att vi skulle prata lite om förlovningsringar. Vi själva har valt att ha våra ringar i vitt guld. Jag var först inne på rött guld men min kära blivande man ansåg sig inte bekväm i den färgen så vi valde istället vitt guld. Vi kände att silver som material inte var lite festligt och vi ville ha något festligt. Något som kanske rent utav kändes lite lyxigare än just silver. Fördelen med vitt guld är ju att det är väldigt hållbart, vackert och har en fin nyans, en nyans som du inte kan få till med silver. Det är även lättare att underhålla materialet tycker jag då jag själv tidigare haft silversmycken. Hans förlovningsring är något bredare än min då det kanske även är typiskt manligt, jag tycker själv inte att män klär i smala ringar. Det är lite som att de behöver ha något som passar till deras storlek på händerna. Min är något smalare och med en rundad kant med 20 små diamanter som pryder den så fint.

Många tyckte kanske att vi borde ha ringar som matchar och som är av samma modell men vi resonerade som så att vi har olika former på händerna, vi har olika storlek på fingrarna och vi båda måste ha en ring vi känner oss bekväm i så egentligen tyckte vi nog inte att det spelade så stor roll vad vi valde för form på våra ringar. Daniels ring har nog en mer fyrkantig form och min har mer rundade kanter vilket jag tycker är skönt då den inte känns. Jag gillar verkligen att den bara sitter där och nästan smälter in i handen.

Här ovan ser ni på första raden mina favoriter i förlovnings väg och på nedre raden mina favoriter bland vigselringarna. Första ringden är ”Adele”, en solitärring med en platå där stenen sitter, på bilden är en ring med sten med 0.50 Carat. Andra ringen är Adrina som ger ett lite mer romantiskt intyck detta på grund av de fyra klorna där stenen sitter fäst i är omgiven av en katedral. Det tycker jag ger ett lite mer lyxigt och pampigt intryck. Tredje ring ut är Alexandra som är en av VANBRUUNs mest populära ringar. Den är rätt så kantig och har en väldigt modern profil vilket förmodligen gör att många fastnar för den. Nummer fyra är Ally, en ren och sofistikerad solitärring med låg profil, den är en av deras enklaste modeller och är praktiskt med sina låga fattning. Detta är något jag söker efter i min vigselring, jag vill inte att den ska stå ut för mycket så man fastnar i den och så. Denna ring är även lik Adele. Sist ut är Ella, min favorit ring, diamanten är lagom stor, den passar utmärkt till alliansringar vilket jag har som förlovningsring, jag vill inte att stenen ska ta över på vigselringen så därför letar jag efter en väldigt nätt och stilren ring.

 

Leave a reply