ELIN CECILIA

Beauty & Fashion

Tankar kring yrket influencer.

 
I SAMARBETE MED BRATH AB

Den senaste tiden har det i bloggar och på instagram rullat poster om att visa sin statistik etc. för att tydligt stärka sitt varumärke och inte ha fake-följare. Jag har läst ett blogginlägg, kanske till och med skulle kunna kallas för krönika, skriven av marknadsföraren Magnus Bråth, han har sedan 2007 arbetat med influencers som för bara ett tag sedan, kallades för bloggare. Jag har på sistone funderat väldigt mycket på, vad som även uppmärksammats mycket i sociala medier, nämligen det här med lön för oss som är influencers. 

Magnus betonar att som annonsör är halveras beloppet av vad man som annonsör då är villig att betala för en post som vad Magnus skriver är ”hop slarvad” jag förstår honom och håller helt och hållet med. Detta är något jag själv tar upp med mina annonsörer att jag alltid försöker ta högkvalitativa bilder till min poster och skriva ärliga och engagerade texter. Under den senaste tiden har jag även tänkt mycket på det här med lön. Som han skriver så tar många första bästa och kanske tackar ja till helt irrelevanta erbjudanden bara för att man tjänar pengar. Det gjorde nog jag också i början måste jag säga men nu under de senaste året/åren har jag verkligen tänkt till. Jag tackar nej och jag tar betalt baserar på den statistik jag har och är företag ej villiga att samarbeta på grund av att jag fakturerar för ett samarbete så anser jag inte företaget som seriöst och avbryter därför samarbetet. Vi måste skatta för våra produkter och det är ett arbete som vilket annat som helst. Jag kan inte betala min hyra och middag här hemma om jag har en mascara i brevlådan. (Självklart med undantag för pressutskick vilket är hur kul som helst att få ta del av). Det senaste är även väldigt viktigt att uppmärksamma, pressutskick är hur underbart som helst, att man får ta del av de senaste som inte kommit ut på marknaden än, detta är jag otroligt tacksam för!

Men mina slutord är, vila hos en bloggportal som är bra och våga ta betalt och gör ditt jobb professionellt. Publicera i tid, du kan inte ta sovmorgon och ledigt om du arbetar, säg statligt hos polisen, detta är ett arbete och du för lön efter din prestation, kriga på alla där ute!

Kärlek från mig ♥

Leave a reply