ELIN CECILIA

Beauty & Fashion

Fem designer favoriter.

 
I SAMARBETE MED FRAPP
 
Jag har alltid varit en budget tjej, men nu på senare år (gud, så gammal jag låter och känner mig nu, är bara 27 år) har jag funderat mycket kring det. Istället för att köpa sju olika krukor på ni vet vart .. Så känner jag att det är roligare och mycket mer värdefullt att ha en snygg kruka. Samma gäller att köpa massa inredningskrafs för att det är billigt eller för att färgen och materialet är inne, just nu är jag helt såld på apan från Kay Bojsen, den skulle vara så otroligt söt att ha hängande på hyllan vid soffan här inne i vardagsrummet. Jag får även en känsla av att hemmet blir mer stilrent och faktiskt känns mer städat och vuxet - ett moget boende helt enkelt när man inte har en massa krafs hemma.
 
Därför är här mina fem designer favoriter att önska mig nu såhär sista februari! Vi har produkter från Kay Bojesen, Stelton, Kähler och VITA. Vilka är era favoriter? Hur tänker ni kring investeringar i designer produkter? 

Vårens trender hos livehome.

 
I SAMARBETE MED LIVEHOME

Den här våren känner jag att det är blåa, gråa och rosa nyanser som är det rätta jag har även smide och mässing i detaljer här hemma, speciellt i vardagsrummet. Jag tycker kollaget ger en rätt så bra bild av hur vi har det här hemma. Om det är något jag älskar så är det rumsdofter, dels är det så smart för oss som har en 50-tals lägenhet och ingen riktig fläkt i köket, att några spray med den så försvinner allt mat os och fruktig doft sprider sig genom rummen. Men, till något nu som jag faktiskt inte ens visste om fanns på marknaden är något som heter Fragrance Spheres från Yankee Candle, det är en burk med små pärlor i som krymper efter ca. 45 dagar. Dessa pärlor neutraliserar dofter och sprider i detta fall en doft av ren tvätt i rummet. Jag funderar på att testa en sådan i badrummet, för denna doft är verkligen något jag älskar, speciellt i sovrum och badrum. Det känns fräscht på något sätt, vad tror ni? Den har ju ett grymt pris på 79kr också så det skadar ju inte att testa en eller hur?

I inredningsväg då så har vi piffat med ljusrosa kuddar i vardagsrummet, det blir lite mysigare än att ha grått och svar. Det togs väl inte för en allt för manlig uppdatering inför våren här hemma men han tyckte det blev mysigt och inredningen är något som jag får stå för! Vi ska ju även sätta upp två galler ovanför kontorshörnan här hemma och dessa är i svart metall så då skulle ju den runda svarta vägglyktan passa perfekt bredvid som kan ge även denna hörna ett litet mysigare sken. Även den stora vita vasen från House Doctor är något jag skulle vilja ha där och alltid ha färska blommor i!

Hur tänker ni kring vårens inredningstrender vad gäller, dofter och nyanser? 

Tankar kring yrket influencer.

 
I SAMARBETE MED BRATH AB

Den senaste tiden har det i bloggar och på instagram rullat poster om att visa sin statistik etc. för att tydligt stärka sitt varumärke och inte ha fake-följare. Jag har läst ett blogginlägg, kanske till och med skulle kunna kallas för krönika, skriven av marknadsföraren Magnus Bråth, han har sedan 2007 arbetat med influencers som för bara ett tag sedan, kallades för bloggare. Jag har på sistone funderat väldigt mycket på, vad som även uppmärksammats mycket i sociala medier, nämligen det här med lön för oss som är influencers. 

Magnus betonar att som annonsör är halveras beloppet av vad man som annonsör då är villig att betala för en post som vad Magnus skriver är ”hop slarvad” jag förstår honom och håller helt och hållet med. Detta är något jag själv tar upp med mina annonsörer att jag alltid försöker ta högkvalitativa bilder till min poster och skriva ärliga och engagerade texter. Under den senaste tiden har jag även tänkt mycket på det här med lön. Som han skriver så tar många första bästa och kanske tackar ja till helt irrelevanta erbjudanden bara för att man tjänar pengar. Det gjorde nog jag också i början måste jag säga men nu under de senaste året/åren har jag verkligen tänkt till. Jag tackar nej och jag tar betalt baserar på den statistik jag har och är företag ej villiga att samarbeta på grund av att jag fakturerar för ett samarbete så anser jag inte företaget som seriöst och avbryter därför samarbetet. Vi måste skatta för våra produkter och det är ett arbete som vilket annat som helst. Jag kan inte betala min hyra och middag här hemma om jag har en mascara i brevlådan. (Självklart med undantag för pressutskick vilket är hur kul som helst att få ta del av). Det senaste är även väldigt viktigt att uppmärksamma, pressutskick är hur underbart som helst, att man får ta del av de senaste som inte kommit ut på marknaden än, detta är jag otroligt tacksam för!

Men mina slutord är, vila hos en bloggportal som är bra och våga ta betalt och gör ditt jobb professionellt. Publicera i tid, du kan inte ta sovmorgon och ledigt om du arbetar, säg statligt hos polisen, detta är ett arbete och du för lön efter din prestation, kriga på alla där ute!

Kärlek från mig ♥