Din kräftskiva guide.

 
I SAMARBETE MED PARTYKUNGEN

Nu när sommarens hetta börjar lägga sig är det ju hög tid för er skaldjursfantaster att hålla i årets hippaste kräftskiva, eller hur? 

Måsten när en kräftskiva hålls (ja, det finns faktiskt regler):

1.   Mycket dekorationer och belysning, exempelvis girlanger med kräftor på, pompoms, ledbelysning eller solcellsbelysning. Själv tycker jag att det är viktigt med traditionella lyktor med värmeljus.

2.   Alla måste ha hatt och sjunga med i alla snapsvisor. Nynna går bra om man inte kan texten.

3.   Råd till värden/värdinnan: Alla gillar inte skaldjur men älskar festligheter (det tar jag förgivet) så annan mat än kräftor/räkor och bröd är att föreslå. Pajer fungerar utmärkt, tips från coachen: Västerbottenpaj.

4.   Lekar är alltid kul, är barn med blir vuxna förmodligen mer öppna för lekar. Tänk midsommar men med hatt på huvudet.

Partykungen säljer det mesta du behöver för att få det klappat och klart med dekorationer och roliga tillbehör. Hur söt på en skala är inte bebisdräkten? Till min kräftskiva skulle jag slå till på pompoms, lyktor som hänger, häfte med snapsvisor, hattar och servetter och övriga dekorationer såklart, lite som i kollaget ovan! Den traditionella solen är ju ett måste eller hur? Fick även idag lära mig att det faktiskt är en måne? Jag har alltid trott att det är en sol! 

Har ni någon story bakom detta får ni gärna dela den i kommentarerna! 

Ska ni på någon kräftskiva i år? Eller ska ni hålla i en själva? Berätta!

Leave a reply